
Google spam şikayeti veya Google’da kopyalanan içeriği şikayet etme nasıl yapılır? Bu yazımızda sizler için derledik.
Google Spam Şikayeti Nasıl Yapılır?
Bazı site yöneticileri Google’da yayınladığım içeriği çalmakta ve kendi, sitelerinde kullanmaktadırlar. Bu içerikler, içerik oluşturucuları tarafından Google’a şikayet edilebilmektedirler. Şikayet edilen bu siteler spam bildirimi altında Google tarafından cezalandırılmaktadırlar. Google Spam şikayeti yapmak için şu adımları izleyebilirsiniz. Öncelikle developer.google.com adresine gidilir. Ardından webspam sayfasına tıklanmalıdır. İlk başlığa çalıntı içeri paylaşan sitenin adresi yazılır. İkinci boşluğa ise kopyalanan içeriğin sorgusu girilmelidir. Ardından bildir seçeneğine tıklayarak Spam içeriği şikayet etmiş olursunuz.
Google Kopya İçerik Şikayet Etme Servisi
Çevrimiçi içerik yayınladığınızda, başkalarının onu kopyalayıp web sitelerinde yayınlama şansı vardır. Birçoğu bunu cehaletten yapıyor, ama sonuçta bedelini ödemek zorunda olan sizsiniz. Çünkü bu nedenle siz trafik ve sıralama kaybedeceksiniz. Bazen, başkaları bloğunuzdan bir şeyler kopyaladığında, kopyalanan web sayfaları orijinal içeriğinizden daha üst sıralarda yer alır. Kopyalanan bu sayfaları bildirdikten sonra, Google onu web dizininden kaldıracak ve orijinal sıralamanız geri yüklenecektir. BlogSpot / Blogger platformunda bulunan içeriği bildiriyorsanız, Google bu yinelenen içeriği tamamen silecektir. Tecrübelerime göre, talebinizi işleme koymaları 2-10 gün sürüyor .

Blogunuzdan kopyalanmış içeriği bulmak için kullanabileceğiniz Grammarly ve Copyscape gibi birçok hizmet vardır . Veya blog yayınınızdan bir satır seçebilir ve çevresinde tırnak işaretleri olan bir Google araması yapabilirsiniz.
İşte bir örnek:
- Google’a gidin ve arayın (alıntılarla) –
- “Veya blog yayınınızdan bir satır seçebilir ve çevresinde tırnak işaretleri olan bir Google araması yapabilirsiniz”
- Kopyalanan içeriği Google’a bildirin: Dolayısıyla, kopyalanan içeriğinizi belirledikten sonra, Google DMCA sayfasına gidin ve yasal bir talep göndermeyi seçin.
- “Web Araması” (veya uygunsa “Blogger”).
- Bu durumda, örnek olarak “web aramayı” seçiyorum çünkü içerik Bloggerlar tarafından kendi kendine barındırılan WordPress gibi çeşitli platformlarda ve birkaç forumda kopyalanıyor.
- Şimdi, seçeneklerin geri kalanını durumunuza uygun şekilde seçin.
Sonraki sayfada şu seçenekleri seçin:
- Google Ürünleri: Blogger / BlogSpot
- Nedeni: Telif hakkımı ihlal edebilecek içerik buldum.
- Telif hakkı : Evet, telif hakkı sahibiyim veya ihlal edildiği iddia edilen münhasır hakkın sahibi adına hareket etme yetkisine sahibim.
- Söz konusu çalışma: Diğer.
Bunu seçtikten sonra, sizi içeriğinizi kopyalayan BlogSpot blogundan bu sayfaları rapor edebileceğiniz bir sayfaya götürecek “bu form” a bir bağlantı verecektir .
Not: Kopyalanan web sitesi BlogSpot değilse, ilk seçenek olarak “Web Araması” nı seçmelisiniz.
Göndermeden önce talebinizi tekrar kontrol edin. Her şeyi yeniden kontrol etmek biraz zaman alabilir, ancak bu en iyisidir. Birkaç gün içinde bu tür kopyalanan tüm içeriklerden kurtulacak ve çalınan trafiğinizin tamamını geri alacaksınız. Bu bloglar (otomatik RSS içeriği oluşturulmuş bloglar) sayfalarında AdSense kullanıyorsa, bu bağlantıyı izleyin ve telif hakkı ihlali için Google AdSense ekibine bildirin. Bu, spam gönderen kişinin AdSense hesabını kullanmasına mal olacaktır. Daha önce, bu tür gönderileri Google’a bildirmekten hiç rahatsız olmadım, ancak şimdi bu tür kopyalanan tüm içeriği Google’a bildirmek her zaman iyi bir fikirdir.
Siz de makale yazarak para kazanmak istiyorsanız makale yazarı aranıyor ilanımıza başvuru yapabilirsiniz.